Binnenhof Binnenhof

Binnenhof

Musea

Het Binnenhof staat bekend als één van de meest herkenbare plaatsen in Nederland en bevindt zich in Den-Haag. Het Binnenhof is één van de belangrijkste plekken van Nederland, het is een plek waar belangrijke zaken worden besproken voor ons land. Hoe gaat is het als u binnen in onze democratie kunt staan. Een grote aanrader is een rondleiding door het Binnenhof, de Ridderzaal, Hofvijver en nog veel meer historische details. Ontdek meer over onze democratie.

Kinderboekenmuseum Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum

Musea

Het kinderboekenmuseum is een leuke, leerzame plek voor kinderen. Op deze wijze maken zij kennis met de (jeugd)literatuur en beleven zij een echte ervaring. Niet alleen voor kinderen is het een leuke plek, ook voor volwassenen. Er zijn verschillende tentoonstellingen met leuke en leerzame activiteiten voor kinderen. De tentoonstelling: ik ben kikker, beleef de wereld van kikker en zijn vriendjes. De tentoonstelling is voor kinderen van 0 t/m 6 jaar. Voor kinderen vanaf 7 jaar is de tentoonstelling, Papiria, erg leuk. Ga gewapend de strijd aan tegen de vijand in een wereld vol fantasie.

Escher in het paleis Escher in het paleis

Escher in het paleis

Musea

Maurits Cornelis Escher was een man met bijzonderen en alternatieve kunst. Hij was in de eerst plaats een graficus, later was hij meer een kunstenaar. In het museum kunt u de wonderbaarlijke meesterwerken van Escher bekijken. Zijn kwaliteit was dimensie en dit is vaak een groot thema in zijn kunstwerken. Daarnaast speelt wiskunde een belangrijke rol bij de kunstwerken van Escher, in het museum is er veel educatie over wiskunde en hoe Escher wiskunde heeft toegepast in zijn werk. Laat u bewonderen door de meesterwerken van Escher.

Gemeente Museum Den-Haag Gemeente Museum Den-Haag

Gemeente Museum Den-Haag

Musea

Het bekendste museum van Den-Haag en tevens één van de grootste musea in Den-Haag. Het museum is in bezit van meer dan 160.000 jubarwerken. Het museum heeft 300 schilderijen van de bekende schilder, Piet Mondriaan. Het is een betoverend gebouw, elke kamer heeft een andere stijl en bevat bijpassende kunst. De kunst verschilt van moderne kunst tot historische kunst. Er zijn verschillende tentoonstellingen die erg variëren van elkaar, voor ieder wat wils in het Gemeentemuseum Den-Haag.

Madurodam Madurodam

Madurodam

Pretparken

Madurodam is één van Nederland gemaakte miniatuursteden. Door de vele activiteiten en spellen in het park is het geschikt voor alle leeftijden. Madurodam is 17630 vierkante meter groot, elk jaar voegt de organisatie nieuwe gebouwen en spellen toe om zo het park leuk en interactief te maken.

Duinrell Duinrell

Duinrell

Pretparken

Duinrell is een attractiepark voor jong en oud. Duinrell beschikt over 40 attracties, van windmolens tot snelle achtbanen. Aan het park zit een waterpark genaamd het Tikibad, het zwembad heeft meer dan 16 glijbanen.

Scheveningen Scheveningen

Scheveningen

Ontspanning

Wilt u heerlijk tot rust komen, genieten van het geluid van de brandende golven en heerlijk zonnen. Den-Haag grenst aan Noordzee, in de zomerperiode is de Noordzee een heerlijke zee om in te zwemmen. Den-haag heeft een kustlijn van 11 kilometer, een lange strandwandeling maken is zeker mogelijk. In Scheveningen kunt u heerlijk relaxen aan het strand, er zijn heel veel leuke strandtentjes waar u lekker kunt zonnen, eten en drinken. Een ultieme dag ontspannen kan bij Scheveningen.

Park Sorghvliet Park Sorghvliet

Park Sorghvliet

Parken

Het is een park van 25 hectare groot en een kleurrijk park. U kunt de sfeer voelen als u door het park loopt. Het park straalt een vrolijkheid uit, dit komt door de verschillende sierlijke bloemen in verschillende kleuren. Er zijn meer dan 200 soorten bloemen te vinden in het park, dus voor de bloemliefhebbers is er veel te zien. Om toegang te krijgen tot het park moet u een jaarkaart kopen bij de VVV, boekhandel Paagman en boekhandel Frederik Hendriklaan.

Park Paleistuin Park Paleistuin

Park Paleistuin

Parken

Den-Haag is een koninklijke stad, dus daar hoort ook een mooie paleistuin bij. Het park bevindt zich tussen Paleis Noordeinde, Koninklijk Archief en de Koninklijke Stallen. De Paleistuin is voor iedereen toegankelijk, alleen is het bij vele nog niet een bekend park. De sfeer van het park laat u denken aan de tijd van de prinsen en prinsessen, de oude bloemen en de chique vijvers spelen een grote rol. Droom weg in de Paleistuin en voel u voor even een prins of prinses.

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Contact